hoppträning

Hade hoppträning idag.
lastningen gick as bra idag fixade det själv ! :) tog typ bara 2 min max.
Träningen gick bra, lyssnade jätte bra idag på skänklarna & var lydig. Hoppningen gick och bra, fast han hoppar ju så roligt eftersom han inte har rätt teknik än. haha. & lite vingligt går det ibland , gled utåt ifrån serien en gång men det var för jag inte var med på innen. Men sen gick det bra.
Hade lite svårt med höger galoppp idag, men tog den iaf man gjorde en volt.
var avslappnad & fin sen när jag skulle jogga av honom. & lastningen he gick också bra fixade det själv! :)

dressyr

red lite dressyr på åkern idag, gick inte spciellt bra för det är så mjukt att man sjunker ner & då kna man inte rida normalt för allt blir fel & hästen krabba & har huvudet uppe i himeln för går ju inte gå i form hur mkt jag än försöker & kan verkligen inte sitta ner i denna förbannade tekna dressyrsadeln :O och typ får stå på tå när jag ska rda lätt & om jag kortar upp dem så blir dem jätte korta.. dumma sadel & allt . haha
men galopperna tog han bra & lugn galopp samt kunde jag få ihop han lite i galoppen.
Avmaskade även Granit för första gången idag då han blivit så smal över vintern& vet i tusan om han blirvit avmaskad någon gång i sitt liv.
Men han tyckte det var gott med avmaskningsmedel iaf :)

Hästfolk...

alltså orka tjabba om allt & typ vara så sura mot varandra och glo snett på varandra på tävlingar /träningar osv. hästfolk ska alltid jämföra sig med andra & ha bästa snyggast saker & man kan absolut inte hjälpas åt ifall något händer eller typ låna ut något om man har glömt! de flesta är fan så jävla idiotiska så det inte finns. Nu gäller ju inte detta alla hästfolk, men det är mer än hälften av alla som rider eller tävlar eller något sådant som är sådanhär.
menar om jag jämför häsfolk med crossfolk så skulle man fan börjat köra cross eller något där hjälps alla åt ifall något händer som man glömt något ingen glor snett på en bara för att crossen är en äldre modell eller något sådant.
Det är en stor jävla skillnad där allstå. Eftersom min bror kör cross & hans kompisars systarar har oftast hästar och rider & tävlar, så brukar vi jämföra rätt mkt angående hur hästfolk / crossfolk är mit varandra.
Liksom orka tjabba så mkt lev er eget liv & skit i andra.

Granit skit :D

Hämtade ut nya hoppsadeln idag!
den passade, eller ja den är för smal så blir till att köpa nytt järn, antingen vitt eller grått :O det är frågan ? tror på grått för den var riktigt smal & klämde jätte mkt när jag satt mig i den.
Red iaf ut idag & han var ju skit pigg fy fan, as jobbig & stark som satan i munnen & tittig för nu är ju snön borta så nu kommer det fram spöken & massa saker som aldrig funnits där innan ;)
Blev trav endel sen galopperade jag gjorde lite galoppombyten & han tog dem nästan hela tiden var bara ibland när jag inte satte skänklarna rätt som han racade på ist för att byta så mitt fel ^^
Tog galopp ifrån skritt vilket gick kanon bra !
Tkr om Granit :D

skit väder

red ut igår övade mkt galoppfattningar & olika tempo i alla gångarter. masserade även igenom hela Granit innan ridning och märktes stor skillnad på honom när man red. Han visade även upp sig för en traktor som höll på i skogen (Y)
Idag så red jag även ut & övade galopp ifrån skitt gick jätte bra sen full fart i galoppen så han får sträcka ut sig ordentligt! han var rätt hög i huvudet vilket han alltid är nu för tiden, han har blivit mkt piggare osv.
Han är väligt hård i munnen när man rider ut..

kort runda

red bara en kort runda igår för skulle börja jobba kl 12.
Och idag så fick han vila för det regnade som fan.

galen häst

hämtade hem min hoppsadel tekna som jag sålt & sen min dressyr sadel tekna omvärmd till 34.
red ut med emmie & säger bara galen häst, vet inte hur många gånger han stack iväg med mig & jag red utan martingal. haha ja det gick ju inte bra utan den han drog bara upp huvudet & gick inte & tanna sen var det bara full fart fram. fy fan xD helt galen. trodde jag aldrig skulle få stop på han. men gick till slut vända honom i hög fart så tvätnitade han.
får ha martingal när jag rider ut om jag ska galoppera så snabbt, annars brukar det gå bra när det nt går så fort.

RSS 2.0