uteritt

Red ut igår en runda, blev rätt mkt galopp. han  var duktig :)
red på det vanliga bettet, & han var hård i munnen ibland och ibland var han hyffsat mjuk i munnen.
& idag red jag ut en runda också, blev mest skritt & trav. lite galopp för mötte några som var ute & gick så då blev det ingen mer galopp sen. red även idag på det vanliga bettet, för vill inte rida på kimblewick bettet pga av att jag tkr det är rätt skarpt iaf. eller ja Granit gillar det inte för när man tränsar honom så drar han upp huvudet i taket när jag kommer med det bettet & när jag hade det vanliga så tar han ner huvudet. bushäst <3
han var mjukare idag. fick inte ont i min axel denna dagen iaf :)
har problem med min axel sedan jag gick omkull med Whisky. så när jag får ont i den får jag inte anstränga mig för har fortfarande inflammation i den. orkar inte fixa det.. dum som man är.

dressyr

red dressyr idag, blev mkt volter & halter. sedan övade jag på skänkelvikning i skritten. går sådär. men i vänster varv går det bättre om jag har rätt.
Traven var han duktig i gick nästan i form hela tiden & arbetade mkt med skänklarna / sitsen & gick mkt bättre idag. han brukar annars inte lyssna så bra.
sen galoppen blev det rätt mkt. han är dålig på att hålla den. men idag bröt han bara av 1 gång. blev endel galoppombyten också. gick skit bra! klockrena varje gång :)
duktig var han idag min lilla prins :D

skogen

red ut en runda i skogen idag. gick bra tyckte jag hade hunden med :) så nu ligger han & sover , sköööööööönt :D
blev mkt blötmark han fick gå på & hoppa över något dike. blev inte nockad av honom idag iaf ;) haha
sen blev det lite trav & galopp :)

hoppträning

igår var det hoppträning för Mia Persson. hon är riktigt duktig. Men jag tar åt mig så mkt så jag typ bryter ihop...
men iaf först travhoppade vi över bom sen hinder sen bom. sen var det i galopp & sen skulle man svänga direkt efter till höger & sen komma på en oxer. Gick helt oke faktiskt efter mkt kämp. han är inte den lättaste att svänga tkr inte jag, men allt sitter ju i mig. han kan ju egentligen som tränaren sa.
sen var det massa svängar hoppa hinder svänga höger hoppa direkt åt vänster sen oxer  haha gick inte speciellt bra. vägrade en gång. men sen s hoppade han när vi inte kom allt för snett på den.
Men det gick bättre mot slutet iaf :)
fick bilder sedan tävlingen nu också så kommer bilder på honom nu :D
haha vissa bilder är inte så snygga när vi hoppar om man säger så :P











vila + uteritt

Granit fick vila i söndags för han tävlade i lördags.
Och igår rd jag ut, väldigt lugnt pass blev det, skritt trav & galopp. inget avancerat utan kände mest på honom ifall han var stel eller fortfarande trött efter tävlingen. Men han var pigg & glad :)
ska snart iväg & tatuera mig.. igen ;)
sen blir det till att jobba & sedan till hästen & hade tänkt tömköra honom idag faktiskt :)
Imorgon är det hoppträning :D ser verkligen fram emot det nu när jag inte varit iväg på någon träning på nästan 4 veckor.
& ska även börja träna för Sofie också, markarbete är det.så nu blir det träning en gång i veckans istället för varannan :)

hopptävling

idag var jag på klubbtävling i hoppning. han var stressad när jag tog in honom ifrån hagen kände jag.
han gick på transporten men i transporten gick han sidled & kunde inte vara stilla. likaså när jag körde till tävlingen & sen när han stod i transporten 1 timme där. lät som tusan över hela tävlingen. men direkt när man kommer till han är han kanon lugn..
Hoppasde iaf 70 cm han rev ett hinder han kom jätte nära & han är inte snabb med bakbenen än så han drog med sig bommen. men jätte nöjd med honom iaf :)
sen var det 80 cm med omhoppning. hade 12 fel i grunden, rivning. han rev 4 av 8 hinder. hehe & bara räckern. han var rätt trött så därför han rev. oxarna hoppade han verklign riktigt bra, tog i som tusan & flög över dem. det var mycket mer snärva svängar i denna klass & måste VERKLIGEN träna på svänga i galoppen för han är skit seg så kommer fel på jätte många hinder..
Men jag är nöjd med dagens tävling :D
sen när jag kom hem så åt jag sen vidare & bytte golvet på transporten, älskling & pappa hjälpte mig :D
tog max 1 timme att byta :) har tjärat in nedre delar & golvet så det inte ska såga åt sig vatten. så tar en liten stund innan det torkar. men på onsdag sätter vi fast golvet med vagnsbultar så det sitter på plats , sen är det bara att köra igen :)
eller får inte köra med transporten egentligen för att skatten är inte betald, förra ägaren skulle betala den enligt LAG. men det har dem inte gjort. och jag tänker inte betala. så nästa gång dem inte betalar nästa månad så får dem kronofogden på sig. haha ! kan dem ha..
ska iaf måla väggarna sen någon gång vita invändigt. & fixa en lampa så det blir ljusare.

jobbig häst

idag red jag ut en längre runda, tog med mig hunden också. hade det vanliga tre delade bettet ute idag. & det gick ju bra... inte. fan så han drar :o & typ ska raca iväg inte trava lugnt det ska gå i 100 km i timmen sen lyssnar han inte när jag försöker göra halv halter eller sakta ner. det ska vara full rulle tycker han.
Sen så skulle vi hoppa över ett dike som han alltid gjort & han har aldrig brytt sig. han gjorde inte det idag heller, men när jag trodde han skulle hoppa så lättade jag mig upp & så tvätnitar han & drar upp huvudet & nockar mig sen hoppar han världens hopp över så jah flyger bakåt. haha
Bet mig på läppen & blödde som tusan..
Lyckad tur :D

nya dojor

fick hovslagaren att komma idag :)
han skulle egentligen inte komma ner förrens nästa vecka hit, men ska på tävling på lördag så måste ha skor så han kom idag kl 7 & fixade det :D snäll pojk han är :)
sen så red jag ut en runda skritt & trav barbacka. han var lite jobbig att få i form, men gick emellanåt jätte bra & ibland så var han högt upp med huvudet & skulle kolla på saker i skogen..
men han är söt iaf ;D hehe.


plutten när jag tränade lite markarbete / longerade honom.

Dålig uppdatering

suger på att uppdatera.. men ja jag red i torsdags. sen vilat fredag-söndag. (jobbat)
Sen har jag lasttränat honom & körde med honom i torsdag för första gången :D
& i måndags så red jag ut en runda i skogen.
igår lastade jag honom & han bakade bara ut en gång sen gick han på & stannade kvar. så körde jag till ridhuset & hopptränade lite. eftersom han slitit av sig båda framskorna så fick det bli att rida i ridhuset mjukast där.
hade 2 hinder bara på en långsida med 3 galoppsprång emellan, sen upphöjda bommar på andra långsidan som jag travada & galoppera över.
rev rätt mkt, vet inte varför?  känns som han inte blir lika försiktig när han inte har skor. haha eller kanske bara jag som tycker de.
men annars gick det bra, red rakt emot hindret & rakt efter, han var inte vinglig.

jag är med & tävlar...


:D:D

Idag så red jag ut en runda, precis när jag tog in Granit så började det ösrregna, jippi (Y)
men när jag tränsat så var solen framme igen, himla tur ! :D
blev mest skirtt & trav, sen lte galopp ombyten i skogen . gick rätt bra. gjorde iaf 1 klockren galopp ombyte :)
sen när vi kom tillbaks till stallet så började det regna igen. haha
Sen tog jag på han regntäcke & repgrimma & skulle träna lastning med honom igen :)
han gick in & ut lite i början sen så stod han inn i transporten längeeee. tills jag sa till han att gå ut. duktig pojk ! :D stora framsteg faktiskt. & sen när han bakade så drog jag fram honom & han kom fram igen. innan när man gjorde så så drog han bara upp huvudet & flög bakåt.
Sen så var han helt själv i transporten & så gick jag ut & stängde bakbommen & sket i det stod helt stilla & kollade på mig, sen tog jag bort den & lyfte upp lämmen halv vägs & så brydde han sig inte heller.
så slutade där , tyckte han var såååå duktig :D :D  så himla mkt framsteg han gjort nu, 4:e gången jag lastar honom :)
så hoppas jag kan åka iväg med honom snart i transporten :) iaf nästa vecka :D

uteritt

idag blev det uteritt en runda med nya sadel. tkr den var skön.
red ut i skogen & travade bland stubbar & små sten så han fick lyfta på benen & vara lite kvick, gick jätte bra :)
sen så skulle jag ha lite lastträning, tog på han repgrimman för första gången. gick mkt bättre kändes det som, behövde inte dra in honom utan tog bara ett stadigt tag & så kom han in i transporte. hade med mig en borste så borstade honom där inne & klappade & tryckte, hängde. tycker det gick jätte bra. men han kollar alltid bakåt när man kommer in för att se så ingen tänker stänga in honom. haha
hoppas verkligen haan inte får damp sen när man stänger bommen bakom honom, så himla lätt att dem skadar sig, uscha. ska verkligen gör allt med mitt föl sen så inte är det minsta rädd :)

reeeeegn.

regnat hela dagen i stort sätt, men drog mig till hästen sen & hämtade även ut en ny sadel till honom :) den passade mkt bättre än den jag har nu :D
sen så var jag ut & gick med honom & gick riktigt bra, han lyssnade hela tiden. gick till & med snabbt. vilket han aldrig brukar göra. sen stannade han bakom mig & backade när jag sa till honom att backa. & han stod även HELT stilla i gången fast jag höll på med maten & grejade, var riktigt stolt över honom där :)
sen när jag släppte ut han  hagen så var han trött & gäspade massor, så tror det gjorde lite nytta iaf :)
måste verkligen ta nya bilder på honom, men glömmer alltid ta med mig kameran eller glömmer jag ta kort..

uteritt + lastning + markarbete

Idag red jag ut en runda med Granit 1h 20 min. mkt skritt. han var jätte duktig & inte speciellt rädd. mötte traktor med släp & mkt bilar. han brydde sig inget alls :)
Sen senare på eftermiddagen kom Anina som häjlper till med markarbete & lastning. lastade först & han gick in direkt med mig men sen så backar han ut dirket & så men gick bra emellan åt faktiskt. men sen skulle dem testa att stänga där bak vilket inte gick han kastade sig ut då.  men tränade iaf på det i 40 min.
sen så blev det markarbete för de är de han behöver!
så blir markarbete innan vi kan köra någonstans med honom mer. men ska träna på att lasta också varje dag nästan bara så han står stilla i transporten & inte backar ut förrens jag vill det.
men först ska jag bli hans ledare  , vilket jag inte är nu. han kan springa övver mig om han skulle vilja det. det är han som är kungen enligt honom , kan man inte tro när man ser honom i hagen eller när man rider honom.
men i hantering är han en annan häst.
blir mkt jobb framför mig,men ska bli kul faktiskt :D

ridning + lastträning

Idag red jag äntligen, va länge sen känns det som :O
han hade damp i den nya hagen & sprang runt med sn kompis & sparkade & flög. så han var lite svettig när jag tog in honom.
Hoppade iaf idag, eller markarbete var det. tog det rätt lugnt & kort pass för han redan var svettig. han gick kanon bra hela tiden, dock ville han inte lyfta på benen idag när vi galopperade över bommar som var lite upphöjda. så dem rev han såklart ner efter ett tag. men klarade det bra i början iaf.
Traven var fin & hade bra form flyttade sig bra för skänkeln också :)
Sen när jag ridit klart var det lastträning på G med honom. Och tyckte det gick skit bra idag :D övade i 20 min kanske, men fick in han på 10 min max. sen så ibland så stod han bara stilla 1 sek sen flög han ut, & så höll jag på tills han stod helt stilla någon minut.
det enda problemet jag har nu är att jag inte kan gå in i transporten tillsammans med honom. utan då backar han, det knakar typ i transporten. är ju ingen ny transport.
Men om jag pratar jätte högt sen säger backa då går det lite bättre iaf :)
Imorgon blir det träning ifrån marken, lastning & ridning om jag orkar :P

dumma häst :(

i förrgår red jag ut en sväng i skogen, gick bra  lite trav & galopp sen mest skritt.
Igår skulle jag iväg på träningen, men ja det gick ju bra. Granit ville INTE gå in i transporten, eller in & in. han gick rakt in sen så flög han ut & sprang iväg en runda.  Tog sönder det ena transportskyddet. Sen fick han damp när jag ahde lina så då drog han en vurpa i asfalten. sen så kom emmie & förökste hjälpa mig. men nej det gick ju inte, sen efter 1 timme så kom hennes mamma så då fick hon hjälpa till + hennes son. så vi var 4 st. gick ju itne bra det heller. tog bort mellanväggen så han iaf kunde gå in. men ja han gick in sen när jag hade mat & så åt han en näve & flög baåt, sen samma sak igen & igen & igen, sen så stod han där inne & åt sen skulle vi klappa på rumpan men då bakade han ut. sen in igen & äta. & så skulle vi skramla lite men då började han sparka & slängde sig utåt & där tog det stopp igen. så ringde en "specialist" på att ta in hästar i transporten & det tog väl lite tid men in gick han iaf & hon arbetade bra tyckte jag. han gick in i transporten efter 30 min kanske & så stod han där inne & kollade sen så bakade hon ut honom. & så gjorde hon ssamma sak igen. sen fick det räcka. tog exakt 2 timmar & 10 min (Y)
så nu blir det massa markarbete för han har INGEN respekt för människor & massa lastträning.
Han har ADLRIG vart svår att lasta annars gör det själv & går alltid in direkt.

RSS 2.0