jobbigt..

idag var balen slut i hagen hos hästarna, så var dags att putta in en ny fast denna gången gick allt lättare :)
& Granit var jätte hungrig så han högg i med en gång :)

hur jag började rida & hålla på med hästar..

Jag har alltid tyckt om hästar red sen jag var typ 1 år eller ngt :O
sen började jag på ridskola när jag var mindre & höll på där tills jag var 11 tror jag, då började jag arbeta på ett stuteri istället & jag var ju inte van vid galna hästar utan bara ridskolehästar. haha så den första shettisen jag skulle rida var såklart oinriden. Han satte sig på rumpan och snurrade runt, & jag bara skrattade. Man red inte bara där utan man fick lära sig ta hand om föl, sjuka hästar vara med vid avlivning, betäckning, utställning, inkörning, inridning, ja i stät sätt allt mööjligt. Detta har verkligen varit nytta i mitt liv & har träffat så många bra människor 6 har jätte bra kontakt med massa stuteri samt olika personer nu. Men visst man blev fäst i många hästar men många såldes & det var bara att bita ihop. Den första shettisen jag skulle rida in var helt orörd. Han hette Izor, Han var fux med man ner till knäna. han var så jävla fin! Men han var galen att rida, tror jag flög av ett antal gånger på den. Men till slut var han världens snällaste. Men sen så när han både var inkörd & inriden så såldes han till Finland. nästan alla duktiga hästar säljs dit för att gå på travet. Någon månad senare fick jag reda på att han var död :( han hade dött i hagen & dem vet inte varför. :/ jag var ungefär på stuteriet i ca 5 år sedan började jag plugga i växjö.



Jag lånade Bonnie ifrån stuteriet det var min allra första foderhäst hade henne i 6 månader ungefär, hon var en c-ponny 24 år & hoppade allt & var jätte pigg & glad för sin ålder. Det var henne jag lärde mig mkt på. Hoppade 1,10 cm med henne utan några problem, fast det var bara jag som kunde få henne att hoppa så högt hon vägrade med alla andra xD haha ! min tjej de ;) sen när jag skulle lämna tillbaka henne ville jag inte det, men bara att lämna tillbaka henne fast det var ingen som skulle ha henne sen för hon var så pass gammal att hon skulle bara gå på stuteriet. Sen efter 6 månader så kom jag dit & såg henne igen. hon såg ut som en annan häst. skin & ben & hade inte någon glimt i ögat & hon var typ redan död såg det ut som. jag sprang till henne i hagen & kramade om henne satt i höet & grät. Sen kom han som ägde stuteriet & sa att hon skulle avlivas jag fick ännu mer pank & grät mer & sa att jag kunde köpta henne. men det ville han inte för att han får anklagelser ifrån några att hon var för smal & benig. & hälsokontrollanter varit ute & dem godkände liksom allt, inget fel på henne. Om inte dem där människorna hade anmält han så hade jag ju fått köpa henne & hon hade levt livet. men nej hon avlivades tillsammans med lady Girl en annan gammal häst som också blivt anklagad för att vara för smal.
jag saknar dig Bonnie <3



Sen fick jag hem massa hästar efter de som jag red in/ körde in. shettis & russ.
Men sen en dag så hämtade vi en liten köttbulle i smedby, följde med roland (hans som äger stuteriet) till ett ställe han sa att jag skulle få ta hem en annan shettis att rida in. & så skulle jag leta uppp honom i stallet det var jätte mörkt för visste inte vart lampan var XD & stora boxar & jag sprang där men hittade ingen, så sprang till ägaren & sa att jag inte hittar honom. så följde hon med ut & i boxen längst bort var han, en liten svart hårboll såg det bara ut som inte konstigt att jag inte såg han.. haha. Sen ledde jag ut han & fick typ lyfta in han i transporten för han hatade åka transport. Sen åkte vi hem till mig & lämnade av mig & hästen.
& jag kunde såklart inte sova om nätterna så gick alltid upp tidigt & var i stallet & börjar med inridning. Efter inridningen så blev jag så fäst i denna hästen så frågade pappa om vi kunde köpa han & det kunde vi såklart. men han ville inte ge 10 tusen för han. så pratade med farfar om han kunde betala hälften, men nehe han skulle betala hela för att han skulle nämligen gå bort när som i cancer så han ville köpa något till mig i minne ifrån han så det fick bli så. Så det var så jag fick Qvintus :D


Sen tyckte jag att Qvintus började bli lite väl för liten så jag kollade på massa travade det ändå som jag kunde ha råd med då. Sedan hittade jag en gammal sak på internet Allie vuggt. Så frågade mormor om hon kunde köpa en häst till mig, men hon hade inga pengar så skule fråga morfar & han som vanligt bara mummlar så sa till mormor att morfar inte svara mig så sa mormor till morfar & så fick jag köpa Allie. Hon var då 15 år & hjulbent som en ko & inåtåad. haha men tyckte om henne iaf ;) hade henne dock inte länge för hon sög på att hoppa så jag orkade inte med henne så sålde henne till min kompis & där hon fortfarande är kvar :)




Sen efter de så åkte jag & kollade på ett föl i höör (skåne) en skäck hingst skit fin !  halvblod, född 05. älskade den direkt när jag kom så betlade hanpenning sen skulle jag bara vänta tills den var 6 månader. guud jag ville ha hem den direkt. sen när den dagen kom så var jag så spänd. Men gud när jag kom till stallet så stod han i hästskit uppbunden helt dränkt med bajs & kiss över sig & stallet var inte trevligt för gudrun hade varit så så taket var borta & massa. han var inte hanterad något, gick inte att gå med han eller något fick putta in han i transporten men väl inne i transporten stod han helt stilla sen. han skadade sig även när han gick ut ifrån stallet till transporten så när jag kom hem med honom så var det första att fixa såret & det satt vid hoven fick ett antal sparkar av honom. när man kom in till han skakade han & man kunde knappt röra han. Det tog verkligen tid att fixa iordning honom. men jag gjorde verkligen allt med han! & när han var 3 år så kunde man göra vad man ville med han. man behövde inte ha grimskaft han gick efter iaf. & jag hoppade på honom i hagen för första gången utan grimma eller ngt & han sket i det han stod där bara.. jag tömkörde honom med massa ölbrukar bakom & allt . pressening över sig. så han var verkligen van vid det mesta. Men så kom jag på att jag inte har den tid han förtjänar & ville ha en inriden häst så sålde Trix som han heter till en tjej i stockholm, dock visade det sig att han hade lösa benbita i benen så han ska opereras när han växt klart så dem fick honom riktigt billigt. dock ångrar jag nu att jag sålt honom eftersom han var en så fruktansvärt speciell häst.

(hos den nya ägaren)


Sen köpte jag mig världens sämsta köp Tallesker eller Whisky som han kallades. varmblod född 03.Jag köpte honom genom att inte ha kollat på honom eller något. pratade i telefon & fick mass bilder , han såg verkligen fin ut & var rätt stor 163 cm. han hade aldrig varit skadad eller ngt enligt dem. Men den dagen när jag hämtade honom & skrev under kontraktet så sa dem att han haft inflammation i bakbenet så han ska skrittas igång nu och jag skulle ge 10 tusen för honom & en sadel som inte var hel :O alltså ni skulle sätt sadlen, bommen sönder! all läder vid knäna borta. täcken som bara var att kasta, bett som inte passade honom. alltså inget passade honom. han hade skit ont i ryggen. Men fick inte lämna tillbaka honom. för såg allt detta när jag kom hem nämligen för det var dem som slängde in allt i bilen. & sen skulle jag betala av denna häst & både han & hon tjatade ifrån båda hållen men i kontraktet stod det annat. Fy fan vilka människor ! bara ute efter pengar. Men fixade till Whisky & vi tävlade & så vilket inte gick alltid bra för han var en annan häst på tävlingen. men sen gick han & jag omkull på en tävling & en dess blev han aldrig bra. han var halt på 3 ben & han gick omkull hela tiden när vi red. dock red jag ju inte när han var halt. Men han blev aldrig bra. Då bestämde jag mig att sälja honom som sällskpahäst . kom en tjej som hämtade honom & skulle ta han till veterinären & där visade det sig att hela bakendan inte var normal. Så han skulle slaktas för det fanns inget att göra. men den dagen han skulle slaktas kom en tjej & sa att hon ville ge Whisky en till chans i livet. så då köpte hon honom & fixade till honom & nu är han helt återställd :)




sedan köpte jag Outsider ett varmblod född 01- hingst. Köpte den av en kompis mycket billigt. han var inte inriden utan bara körd. köpte inte med någon utrustning för dem hade bara skit också & han hade börjat få ont i ryggen så valde att köpa en anpassad sadel ifrån början. Red in honom & allt gick utan problem & han blev verkligen skit fin. men sen så kastrerade vi honom för fick inte ha honom med på tävlingar för han var hingst :S . tävlade rätt mkt med han & han var verkligen super duktig på att hoppa :) han hade mkt humor & så. så ibland var han skit jobbig & tråkig att rida. Men han var verkligen en underbarhäst. Men sen så ville jag komma längre inom min ridning & tävla mer komma upp i klasser så valde att sälja honom tyvärr.




& i somras 2010 köpte jag mig Granit 75%arab & 25%halvblod. 3 år inte mkt hanterad varit ute på lösdrift hela sitt liv still 2 månader tillbaka. När jag kom & skulle kolla på honom i skåne verkade han snäll & så. sprang runt i paddocken & visade upp sig. han var van att ha bett & bli borstad , knappt van att bli ledd för gick inte speciellt snabbt framåt & han staannade rätt mkt. så detta skule bli mkt jobb för mig. men bestämde mig att köpa honom så väntade bara på veterinärbesiktningen & han gick igenom. Dock var det vara att lyssna lungor & hjärta för han skulle inte klara av böjprov eftersom att han inte var speciellt hanterad. köpte honom billigt. han var mager när han kom så det första var att han skulle äta upp sig skulle börja med inridningen efte sommaren & under den tiden skulle jag göra så han blev van vid täcken, sadel tömkörning höger , vänster stanna osv. han var väldigt lättlärd & allt flöt på bra. löshoppade honom & tränade lite miljö med honom. Han var väldigt trygg i sig själv. sen skulle jag hoppa på honom för första gången i stalluppgången. vilket gick bra lite läskigt var det när någon satt på honom. men han var duktig sen var det bara att fixa resten. Sen var det bara att kämpa på & nu är han skit duktig. Tänkte börja tävla lite smått nu 2011 & se hur det går.
Ja det var väl de hästar jag ägt iaf ;)

RSS 2.0