Uteritt med vovven min

Igår fick granit vila igen.. jobbade halva dagen & var iväg över halva svergide typ andra halvan av dagen. haha
Men idag så red jag ut i skogen, tog med mig min vovve också :)
Granit var jätte pigg idag, skulle inte trava utan galoppera dirket, Men fick han i lugn trav efter ett tag. Sen galopperade vi & tävlade med hunden ;) Granit drar på som sjutton & tkr det är jätte kul :)
Han hade fin form i galoppen & traven när jag bad om de, dock lite stark.
Sen så på kvällen så åkte jag ut till pappa där min transport står just nu & torkar har tvättat den, & så fixade vi & skruvade dit lite ringa så man kan ha korta bommar där bak. fick bara med en låååång & dem hade gjort något konstigt.
Ska använda den på torsdag nämligen :)

markarbete

Granit fick vila igår var iväg hela dagen.
Men dag så blev det markarbete. gick bra emellan åt. Hade inte på martingalen så då hade han huvudet uppe i himlen typ när han stressade upp sig vid galoppen & hade lite damp. Skulle bara ta höger galoppen hela tiden. & hoppade & studasde åt sidan när jag skulle glaoppera. Men efter att jag lugnat ner honom gick det bättre. Gjorde lite skänkelvikning i skritten & mkt volter. Traven blev mkt volter & tempoväxlingar.
Sen travade jag över lite bommar, & i galoppen galopperade jag över bommar, & sen red jag i en 8:a med ett hinder på 30-40 cm där han skulle byta galopp. gick kanon bra.
Sen hoppade jag ett räcke på 40-50 cm.  rev 2 gånger i rad i vänstergaloppen han typ är för slö med sina bakben. för han kom rätt hela tiden.
Sen så har jag tvättat & städas transporten fixar´t & grejar, & rebecka har tagit bort namn på transporten uppe på taket :D

transport

Idag vilade granit. tömkörde Tiki en runda.
Sen på kvällen åkte vi till Nybro & kollade på en transport. Den var verkligen i jätte fint skick, alltså den är gammal, men i bra skick. Golvet behövdes inte bytas än. Håller nog något år till & ingen rost , väggarna var fina & allt såg bra ut. Förutom att dem typ hade gjort något konstigt därbak, hade typ en bräd över hela & sen sne mellanvägg. ja jag vet inte vad dem hade gjort.
Men jag bestämde mig att jag skulle ha den. Så hämtar den imorgon om jag får min lön eller nästa vecka. Ska i helgen köpa lite ringar , kedjor, hakar, lås & lite så jag kan fixa så jag kan ha 2 hästar i den :)
ska måla om den när jag har tid :D

Lasseträning

Idag var det hoppträning för Lasse. Tyckeer det gick bra, var i den sista gruppen så det började bli mörkt + att vi var ute & hoppade. har aldrig hoppat när det varit mörkt så han tyckte inte riktigt om det. Så blev lite vägran på en oxer, men sen efter ett par gånger så gick det kanon. Red först fram genom att trava över bommar, sen upphöjda bommar. gick super när jag skötte mitt. haha Sen galoppera över bommar. första gången gick bra & andra gången drog han med typ alla bommar kändes det som. haha
Sen hoppade vi över oxer, sen till slut var deet en bana på 6 hinder.

Gick bra tyckte jag :), vet inte hur högt det var kanske 80-90 cm eller något ?
Nu ska jag öva på att rida rakt emot hinderna & inte krabba med hästen utan bara sitta där och så ska han få bestäma när han ska hoppa av, för han orkar inte liksom att jag vill att han kanske ska rida närmare hindret eftersom han är å pass grön ännu. Och sen rida rakt efter också & få ihop honom med en bra galopp sen sakta av.
Sen ska jag öva på lite galopp ombyten över bommar :)
Gick inte så bra att filma för blev mörkt snabbt. så blev små korta när jag red fram över bommarna i trav.
Nästa gång det är träning blir det iaf inomhus :D skööönt :)



min älskade häst <3

Dressyr

Red dressyr på banan idag. Gick kanon bra fin form i alla gångarterna & flyttade sig jätte fint undan för skänkeln. Han tyckte det var lite jobbigt att galoppera så sakta & ihop i form. Har inte kunnat göra det för ute stressar han upp sig. Han drog upp huvudet och krabbade till det någon gång, var mest i höger galopp, har svårare i det varvet. Hade mkt tempoväxlingar, avsaktning + igång sättning, serpentiner, halter, volter snett igenom mm...

Planering

Såhär ser alltid mina veckor ut,haha förutom varannan vecka på onsdagar så är det hoppning hemma utan tränare :)
Måndag: uteritt
tisdag:dressyr
onsdag:lasse träning
torsdag-vila
fredag: uteritt
lördag:uteritt
söndag:markarbete

uteritt

red ut en runda idag i skogen, tog med mig hunden så han kunde springa av sig lite :) full fart var det på hunden & Granit ville tävla meed Tyzon, men tyzon var för slö :D haha
Granit var iaf duktig lyssnade jätte snabbt och bra på skänklarna & gjorde lite galopp ombyten , gick suuuper :D


granit när jag höll på att lära honom longering ;)

markarbete / hoppning

Fick upp halv 10 idag så stack jag direkt till stallet och red först mycket travbommar sedan, galoppbommar. sen hoppade jag ett kryss 2 gånger sen plank 3 gånger. sen travade jag av honom .
Ville inte anstränga honom för mycket idag & jag skulle iväg & jobba kl 1. Men tyckte det gick bra idag iaf. Han tog galopp ifrån skritt & tog rätt. gjorde lite galopp ombyten och det gick kanon!
Hade lite ökning & minksning i alla gångarter gick kanon det också :)
Granit är en mästare på att rymma när man ska ta in honom på kvällen har jag hört ifrån stallägaren ;) haha
Han hoppar antingen över, kryper under eller smiter före när hon ska ta ut Tiki först ^^
Han vill bara in till maten eller något..


Granit när jag höll på att rida in/till honom, tror jag ?

lååång uteritt

Red ut en lång runda, tyckte det gick relativt bra. skrittade kanske 40 min , sen trav & galopp :)

Mycket skritt på asfaltsväg, behöver öva med honom i trafiken. men idag gick det jätte bra, var bara rädd för en bil som hade en jätt lång antenn eller hur man nu stavar det. alltså den var säkert 3 meter :O haha.
mötte även en motorcykel men han brydde sig inte :D
fast han var lite fjantg på typ plast som blåste lite, & sen vid ett stall . han gik ner i diket & skulle absolut inte gå fram. men sen så gick det bra efter att jag pratade högt med honom.
Sen var han lugn & fin hela vägen hem :)


Granit löshoppnig.

barbacka

Granit fick vila igår jobbade heldag (12h)
Idag så red jag barbacka, för att när jag tog in Granit började han darra jätte mkt, var jätte blöt. så tog på han ett täcke som suger åt sig vatten/svett skit bra, sen regntäcke sen ut & rida en liten runda i skogen så han blev varm. Han var jätte duktig & fin. Han nockade till mig en gång för han blev rädd för en sten, ( han är livrädd för vissa stenar)
Men han blev af varm & torr :D


plutten när jag tog in honom :)

Jag är med & tävlar..

http://hastochpownii.myshowroom.se/jump-with-style-2/


Hoppning

Idag så hoppade jag , red även i min Nya sadel som jag hämtade ut idag. Och fy fan så skön sadel :O sitter skit bra & jätte bra stöd är det på den. & Granit verkade tycka om den också, han var så himla avslappand hela tiden, direkt ifrån skritten tills jag hoppade av. han brukar alltid streta emot ibland.
skrittade mycket över bommar, & gjorde lite skänkelvikning halter osv. traven så tavade jag över bommar allt ifrån varnliga travbommar & över galoppbommar. sen travade jag skänkelvikning gick sådär, han ville galoppera ist.
Travhoppade lite på ett kryss. sen galopperade jag över bommarna, sen galopperade jag i en 8:a med ett hinder i mitten, så han skulle byta galopp, vilket han gjorde jätte bra fick fel galopp 1 gång tror jag. sen hoppade jag en oxer 5 gånger elller något. han kom fel 2 gånger så då rev han, men annars hoppade han fint tyckte jag :D
oxern låg nog på 90-1 meter.
krysset vad 50 cm.


bild på den nya sadel :D

tömkörning

Tömkörde Granit idag & Tiki.
Granit var jätte duktig, dock är tömkörningsgjorden jätte stor så den glider på sidan. haha
måste sy in den ev skaffa en ny kanske. Får se.
Brukar inte tömköra, för tkr inte det är speciellt super kul men får inte rida i skogen nu utan endast på gräs paddocken. eftersom det är jakt i skogen.
Imorgon blir det hoppning, blir mkt arbeta i traven tänkte jag & galoppen. Galoppera över galoppbommar.

skoooogen med hunden

Red ut i skogen idag & min vovve fick föja med  springa av sig lite :) Granit var duktig idag, fin form i taven & galoppen tog han dirket båda 2, & traven hade han låg form med långatyglar.
& hunden han hängde på som vanlig ;) haha han & jag brukar tävla men jag brukar vinna :D
Fick lite bilder på Tequilas helsyskon en ifrån -09 '& en ifrån -10

Ramires f 09



Saronaya f 10

ny sadel

köpt mig en ny sadel kommer förhoppningsvis innan helgen :D

hoppning

Idag så tömkörde jag först Tiki, det är en stall ägarens unghäst som Granit går med.
sedan fixade jag hinderna jag skulle hoppa, blev galoppbommar, travbommar och någon som var upphöjd. Sedan ett kryss & en oxer med 2 blåa tunnor under.
Tycker han skötte sig riktigt bra idag, fin form hela tiden utan tjafs!
Travade fint över bommarna, slog i lite ibland, sedan galopperade jag endel över bommarna gick inte alls bra i början , men efter ett tag fattade han att man inte kan vara slö i benen och släpa dem efter sig. Så sen gick det riktigt bra :)
Sedan hoppade jag krysset gick jätte bra det med.

Han hade lugn & trevlig galopp idag & sänkte även ner huvudet & hals ibland.
Sen skulle vi hoppa oxern, kom jätte bra & var verkligenmed han  sen bara tvätnitar han, haha & river hela hindret.
Knashäst, Efter typ några försök så hoppar han över som tusan. Han tyckte väl det var lite läskigt. Men man fick verkligen rida honom hela vägen & vara med på att han skulle svänga åt sidan eller stanna.
Han blev rätt svettig, men var så himla kvaft ute.
Imorgon blir det ute ritt, men ska först till börjes  köpa kraftfoder sedan hämta hö.


en drogad Granit när veterinären raspat tänderna på han :)

Dressyr

Red dressyr ute på gräspaddocken idag. Gick riktigt bra. Mycket bättre i höger varvet(det svåra varvet) än i vänster. Red mycket tempoväxlingar & att korta upp honom sen länga honom. Red lite serpentinder, volter & skänkelvikning.
Galoppen kunde han hålla mycket bättre idag än vad det brukar. Han har väl fått med muskler :)
Imorgon blir det först jobb sen hoppa honom lite.


Min shettis Qvintus :)

Säljes

T6 showjumper brun, syntet , utbytbarbom .  x-vid sitter i, men vid medföljer, samt stigläder. Inköpt 2010. Mycket lite använd.

Flyttat hästen

Red ut en runda idag. mycket tempoväxlingar & försöker göra skänkelvikning går inte alltid så bra. men han håller på att lära sig :)
Sedan flyttade jag hästen tilll det nya stället & där släppte vi ihop han med en annan unghäst. gick kanon bra Granit ville bara ha mat & Tiki gick bara efter och var nyfiken :)
Ska jobba hela helgen, men ska försöka hinna rid ut imon & hoppa på söndag slutar tidigare då.

Hoppträning

Idag var det som sagt höppträning för Lasse.
Jag tkr det gck kanon faktiskt. Han är ju fortfarande unghäst & har inte balansen & kraften än & kvickheten.
Men han försöker & stannar ALDRIG på hinder :D
Travade fram över bommar, & sen galopp över bommar, där var han lite klumpg och orkar inte riktigt lyfta, men sen de sista gångerna gick det bättre.
Sen hoppade vi lite i serpentiner gick faktiskt riktigt bra, flytta sig bra & hade bra galopp.
sen hoppade vi ett par hinder sedan en bana på 9 hinder & där var det en kombination samt, samt trippelbar & vatten matta som bara låg på marken. haha när vi kom till vattenmattan var han itne beredd på det så han hoppar med jämnfota! haha :)
Hinderna låg väl på 80-90 kanske.
Så ska träna på galoppbommar 2,5 meter emellan & korta + länga galoppen mkt
sen ska jag träna hoppning 2 dagar i veckan, ej hårda eller långa pass. & låga hinder. :)
Fick inga bilder eller film, för filmkameran ville inte starta & bilderna blev suddiga :(

Granit och min shettis :)

Ridning

Red ut idag, inte så jätte lång runda. Övade lite på att ha kort galopp & idag gick det riktigt bra. Dock ville han inte ta den galoppen jag ville eller rättare sagt han tog bara höger den han oftast har svårt för. & han kortade upp galoppen jätte bra i höger lite svårare i vänster. Han stressade upp sig lite emellan åt eftersom han itne fick som han ville med huvudet, tex bita fast i bettet på höger sidan & dra ner huvudet.
Men tyckte iaf att han var jätte duktig idag :)
Imorgon väntar en hoppträning som jag längtar efter :D första gången jag ska träna för en riktigt duktig hopptränare får se om jag gillar honom & ifall Granit klarar av hans träningar :)


Sen var han trött när han fick komma ut i hagen ;)



Lamicell

Köpte mig ett nytt schabrak eller ja jag har köpt 2 nya schabrak jag ska ha på träning / tävlingar hade jag tänk.
Ett lamicell & sen kyro schabrak.

Veckoplanering

Måndag: Skritt + trav i skogen kort runda
Tisdag: Uteritt
Onsadag: Hoppträning för Lasse
Torsdag: Skritta/vila
Fredag: Uteritt / flytta hästen
Lördag: Dressyr
Söndag: Uteritt
Dock kan allt ändras beroende på hur vädret blir!

uteritt

Red ut en liten runda idag med skritt & trav. Han behövde inte gå hårt för tror han hade lite träningsvärk sen igår nämligen.

film

här är filmen ifrån igår :)

http://www.youtube.com/watch?v=4l5E9NBBZfA

Hoppträning

Körde upp  till paddocken & tränade lite hoppning idag med becka. Travade över bommar först, gick bra. Sen hoppade räcke, gick sådär inte bra fart & kom typ inte så bra mot hindret heller. men ibland gick det bra iaf. Sen hoppade jag studs, gick inte bra. han korta sig inte, jätte svårt för det. men klarade 2 hinder sen det sista rev han alltid. men fick till det en gång när det var ännu kortare .
hoppade sedan en oxer vilket gick bra när jag kom rätt. men han hoppar alltid så det är ju positivt.
Dock var det nog inte riktigt hans eller min dag idag. fick aldrig till det som jag ville & han var så himla stel på höger sidan, han har alltid varit det & fixat till det, men måste träna upp den sidan.
tränade mest på höger sidan idag så han blir starkare på den sidan.
Lite svårt för galopperna, måste typ överdriva om han ska ta dem.
Film kommer inom kort.

Bilder sen idag




Nytt bett

Testade det nya bettet jag fick idag, ett kimblewick bett. Gick mkt bättre att rida med honom på det än 3-delat ute iaf. sen på träningen behöver jag bara 3-delat. eftersom han inte är lika pigg då.
När man rider ut så typ drar han iväg & drar huvudet upp & ner. Sen biter han fast i bettet ibland också.
Men han gick som en klocka idag. så himla fin & tog galopperan jätte bra utan att dra iväg & bita fast i bettet :)


funderar på om man ev ska skriva Granits namn på detta schabrak eller vad tycker ni ? & vilken färg såfall ?

Galopp träning

Granit fick vila igår, hade lite annat för mig nämligen :)
Idag så tänkte jag träna lite på höger galoppen & avsaktning osv. Mycket tempoväxlingar.
Hade relativt fin form hela tiden idag :), Traven var han otroligt mjuk i & även i munnen.
Skulle ta höger galopp & den tog han direkt :)) han brukar alltid ta vänster & krabba till det sen stressa upp sig.
Men idag var han lugn tills vi började med vänster galoppen, för då trodde stressade han upp sig lite & ville inte riktigt ta höger men tog den iaf på andra försöket.
Han tog även båda galopperna ifrån skritt, riktigt stolt jag blev att han tog höger ifrån skritt :D
Fick massa äppel när han kom in tilll stallet sen :)
Framridning på tävlingen

Dressyr

Red lite dressyr på åkern hemma. Precis börjat galoppera nu så tog bara några varv i galoppen. Tycker det kändes bra i skritt & traven, jätte fin form & gick bättre när man satt ner i trave än lätt ridning.
Var lite svårare att rida  vänster varv för han börjer sig direkt fast jag inte vill det, så förstökte ha honom så rak som möjligt. & höger varv går han rakt & vill inte böja sig pga av att han varit sne i bäckenet. Men det är tillfixat så måste bara träna mkt nu.

Men det varvet gick bra tyckte jag iaf. han böjde sg riktigt bra & hade fin form. Galoppen gick inte lika bra för han behöver stärka sig mer.


bild sen sista tävlingen.

RSS 2.0